Beste PVC-ramen

Wat Zijn De Beste PVC-Ramen Op De Markt?

Beste PVC-ramen: Het kiezen van de beste PVC-ramen op de markt voor uw huis is geen gemakkelijke taak, er zijn veel factoren die de perfecte aankoop beïnvloeden, dus we gaan alle concepten ontcijferen, op deze manier kunt u onderscheid maken als de prijs-kwaliteitverhouding correct is. .

Wat zijn de beste fabrikanten van PVC-ramen op de markt?

Wanneer u PVC deuren en ramen voor uw huis gaat kopen en zij praten met u over merken of fabrikanten, is het belangrijk dat u het volgende weet:

Er zijn bedrijven die zich uitsluitend toeleggen op de vervaardiging van ramen (bijvoorbeeld het Duitse Kommerling), dat wil zeggen dat ze de producten niet volledig maken, maar zich beperken tot een deel ervan.

Zodra het profiel is vervaardigd, distribueren ze het naar hun  netwerk van erkende bedrijven  die verantwoordelijk zijn voor de montage van alle onderdelen van het PVC-raam (profielen, beslag, glas, enz.) en het uitvoeren van de gepaste kwaliteitstesten.

Bovendien kan het goedgekeurde netwerk zich toeleggen op de verkoop en installatie van het eindproduct of kan het geassocieerde bedrijven hebben die dit doen.

Kijk daarom niet zozeer naar de merken, maar naar de thermische en akoestische isolatie die ze bieden (U-coëfficiënt, winddoorlatendheid, waterdoorlatendheid, veiligheid, enz.) en vergelijk de waarden. idee van de kwaliteit van de ramen die u koopt.

Ongeacht het bovenstaande is hier een lijst met enkele van de  beste merken PVC-raamfabrikanten  die momenteel op de markt zijn.

Het is duidelijk dat niet alle bestaande bedrijven er zijn, maar de lijst is een goed startpunt om te gaan zoeken.

 • Kommerend
 • weka
 • schuko
 • bedriegen
 • Rehau
 • hoco
 • finstraal

Gids voor het kopen van de beste PVC-ramen

De criteria waarmee rekening moet worden gehouden om ramen met de beste kwaliteit/prijs te kiezen, zijn praktisch dezelfde (profielen en glas), ongeacht de materialen die u zoekt (pvc, aluminium of hout):

Met deze gids kunt u meer te weten komen over elk onderdeel van een PVC-raam en het beste kiezen voor uw specifieke geval.

pvc raam onderdelen

Profiel typen

De ramen hebben twee hoofdprofielen: het frame dat in de muur is ingebed en het blad waarin het glas is ingelijst.

De profielen hebben een grote impact op de bescherming, doorlaatbaarheid, dichtheid en thermische en akoestische isolatie van het PVC-raam.

Deze eigenschappen zijn belangrijk voor besparingen op verwarming en energie-efficiëntie. Let daarom bij het winkelen op de volgende factoren, aangezien deze de prijs van PVC-ramen aanzienlijk beïnvloeden:

 • (1)  luchtkamers  : ze zijn direct gerelateerd aan de U-waarde (hoe kleiner het is, hoe meer thermische isolatie het biedt). Wat ze bereiken, is het verhogen van de buitentemperatuur terwijl de lucht door de verschillende kamers gaat, dus hoe meer kamers, hoe beter.

  De beste zijn 4 of 5  , hoewel veel van de camera’s die tegenwoordig worden verkocht 3 camera’s hebben. Vanaf de vijfde camera compenseert de prestatie/prijsverhouding meestal niet.
 • (2)  Versterking binnen het profiel  : aangezien PVC-ramen niet erg stijf zijn, is het noodzakelijk om stalen stukken in de profielen te steken om hun structuur te versterken. Het staal moet een gegalvaniseerde anticorrosielaag hebben om het te beschermen.

  Het is echter niet alleen het materiaal van het staal dat telt, de dikte en lengte zijn van belang. Het is essentieel dat de verstevigingen de gehele lengte van het frame beslaan, het is niet voldoende om deze in sommige delen van het blad te gebruiken.
 • (3)  Waterdichte voegen  : bepaal de isolatie door de ruiten tegen het kozijn te sluiten om binnendringen van water en vocht te voorkomen. Volgens de voorschriften wordt de dichtheid gemeten van klasse 1A tot 9A (de hoogste kwaliteit).

  Er worden ramen met 1, 2 en 3 voegen verkocht, waarbij  dubbele en driedubbele de meest voorkomende zijn  . Kies op basis van het klimaat in uw omgeving, Spanje is een warm land en op de meeste plaatsen is een dubbele voldoende.
 • Profielbreedte  : hoe breder het profiel, hoe beter het isoleert. Profielen vanaf 70 mm worden aanbevolen  .
 • Luchtdoorlaatbaarheid  : is het vermogen van een gesloten PVC-raam om lucht door te laten wanneer het wordt blootgesteld aan drukverschil. De voorschriften stellen vijf klassen vast, genummerd van 0 tot 4, waarbij klasse C4 de meest efficiënte is.
 • Windweerstand  – Meet de weerstand van ramen tegen slijtage bij blootstelling aan winddruk. Ze zijn geclassificeerd van klasse 0 tot klasse 5. Deze parameter is vooral belangrijk bij PVC-ramen op grote hoogte waar de winddruk aanzienlijk is.

Soorten glazen

Fabrikanten monteren 3  soorten glas voor ramen  , afhankelijk van de thermische en akoestische eigenschappen die de klant in de installatie wenst. In de vorige link kun je de informatie uitvouwen.

 • Eenvoudig glas  : ze worden geïnstalleerd in goedkope PVC-ramen of die geen specifieke veiligheidseigenschappen of thermische en akoestische isolatie vereisen.
 • (4)  Dubbel glas  : het is tegenwoordig de meest voorkomende. Het bestaat uit twee kristallen gescheiden door een hermetisch afgesloten kamer. Hoe dikker de kristallen, hoe beter, maar de prijs stijgt ook.

  Voegt u bovendien akoestische bescherming, zonwering, emissiearm of veiligheidsglas toe, dan blijft de kostprijs stijgen.

  Een normale aanbevolen dikte is 4/6-16-4 mm.
 • Driedubbele of vierdubbele beglazing  : gebruikt in specifieke specifieke beschermingssituaties.

Wat is het beste materiaal voor ramen?

De overgrote meerderheid van de mensen installeert twee soorten materialen in hun huis: aluminium of PVC. Beide hebben goede eigenschappen qua kwaliteit en prijs, maar klanten blijven vragen:

Welk materiaal voor ramen is beter?

Eerlijk gezegd is er geen eenduidig ​​antwoord, aangezien de keuze afhangt van het project. Het budget, de airconditioningbehoeften en de geografische ligging zijn de belangrijkste aspecten die het verschil maken bij de keuze voor het een of het ander.

In het algemeen, en om een ​​beginpunt te hebben, kan worden gezegd dat  in koude klimaten voor PVC wordt gekozen en in warme klimaten voor aluminium  .

We gaan de kenmerken (voor- en nadelen) van PVC zien, aangezien dit het materiaal is waar we het vandaag over hebben.

PVC schrijnwerkerij

Voordelen

 • Ze zijn zeer sterk, resistent en duurzaam tegen klimaatveranderingen: ze rotten niet, splinteren niet en schilferen of schilferen niet. Daarom zijn ze vooral geschikt voor kustgebieden en bij plotselinge temperatuurschommelingen buiten.
 • De akoestische en thermische isolatie is optimaal door het niet geleidende karakter van de kunststof.
  De kozijnen zijn dik, ze houden het binnenvallend licht tegen en zijn daarom minder geschikt voor hedendaagse en moderne gebouwen.

  Dikker profiel = zware ramen, als je een groot raam nodig hebt kies dan beter een ander materiaal voor je huis zoals aluminium.

Nadelen

 • Ze zijn veel minder goed bestand tegen schokken dan aluminium en kunnen deuken in het profiel veroorzaken. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat dit gebeurt, is het belangrijk om deze informatie te kennen.
 • De kleuren van PVC-ramen zijn beperkt, als u op zoek bent naar een zeer specifieke esthetiek, is het waarschijnlijk dat u de kleur die u zoekt niet zult vinden, de bestseller is wit en imitatiehout.
 • Ze zijn duurder dan de aluminium exemplaren zonder isolatie (kleine verschillen), integendeel, ze zijn goedkoper als beide thermisch beveiligd zijn.