Çocuklara yönelik filmler

Çocuk Filmleri 2023 – Animasyon Türünde Eğitici 10 Film

Çocuklara yönelik filmler: özenle seçilmiş ve esinlenilmiş filmler, çocuklar için bir eğlence aracından çok daha fazlası olabilir. Anlam ve çağrışımlarla dolu bu kitaplar, hayata, ilkelere, değerlere dair olduğu kadar sanata, coğrafyaya, hayvanlara ve onların özelliklerine dair gerçek bir eğitim dersine de dönüşebilir.

Bu nedenle tüm zamanların, gösterimleri sayısız ödül ve adaylık kazanan, en şüpheci izleyicilerin bile ruhunu fetheden çocuk filmlerinden bir diziyi seçtik.

İşte dinlenmek istediğinizde her yaştan çocuğun birlikte izleyeceği en ilginç eğitici filmler . Bu liste çocuklar için en iyi filmleri içerir.

1. CHARLIE VE ÇİKOLATA FABRİKASI (2005)

Bu film çocuklar için en iyi filmlerden biri olarak kabul edilir. Çok iyi eleştiriler aldı.

7 yaş ve üzeri çocuklara uygun, yetişkinlerin de çok sevdiği Charlie ile Çikolata Fabrikası , yönetmenliğini Tom Burton’ın üstlendiği fantastik unsurlarla dolu bir müzikal. Eğlenceli ve eğitici inceliklerle dolu film, ebeveynleri ve büyükanne ve büyükbabalarıyla birlikte yaşayan iyi ama fakir bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Çikolata onun en büyük zevklerinden biriydi ama maddi durumu göz önüne alındığında, küçük Charlie bunu yılda yalnızca bir kez, doğum gününde yiyebiliyordu.

O küçük kasabadaki ünlü çikolata fabrikasının sahibi Willy Wonka, kazananlara gizemli fabrikayı ziyaret etme fırsatı verecek beş bedava bilet teklif ettiğinde her şey beklenmedik bir hal alır. Charlie şanslı kazananlardan biri ve sürprizlerin binaya girer girmez ortaya çıkması uzun sürmüyor. Küçük çocuğun bilmediği şey, fabrika turunu şekerli cazibelere kapılmadan tamamlamayı başaran kişinin, fabrikanın sahibi olacağıdır.

2. EVDE YALNIZ / EVCİL HAYVANLARIN GİZLİ HAYATI (2016)

2016 yılının en sevilen animasyon çocuk filmlerinden biri olan Evde Tek Başına , bizi evcil hayvanların harika dünyasına götürüyor. Sahibinden ayrılamayan sevimli bir terrier olan Max’in evreni, başka bir evcil hayvan olan Duke’u sahiplenmeye karar verdiğinde alt üst olur. Çocuklar için en iyi filmlerden biridir.

İkisi arasındaki oyunlar ve sataşmalar kızışıyor ama tehlikeli kedilerden oluşan bir çetenin onları kaçırmasıyla ilişkileri değişiyor. Kötülüğe karşı mücadelede onlara, onları kurtarmakla kalmayıp aynı zamanda kayıp ve intikam peşindeki hayvanlardan oluşan grubuna katılmaya teşvik eden cesur tavşan Snowball da katılır. Değişiklikler ve dönüşlerle dolu, dostluk ve cesarete dair değerli derslerle dolu, ama bir o kadar da mizah dolu olan bu gösterim kesinlikle ailece izlenmeye değer!

3. MITCHELLS VS. MAKİNELER (2021)

Mitchell Ailesi Robotlara Karşı animasyonu, teknoloji ve onun getirdiği potansiyel zorluklarla ilgilenen film serisinin bir parçasıdır. Film, tatillerinin tadını çıkarmaları gerekirken insanlığa karşı çıkan bir yapay zeka robotla yüzleşmek zorunda kalan bir aileye odaklanıyor.

Sevimli karakterler, rengarenk görseller ve son derece lezzetli replikler bu filmi, özellikle de pek çok eğitici unsuru da barındırdığı için listenizde yer almayı hak eden bir film haline getiriyor. Netflix’te yalnızca bir tık uzakta, izlemek için daha fazla beklemeyin.

Ve eğer küçük çocuğunuz robot bilimine meraklıysa ve gelecekte kendisi de bir yapay zeka robotunun yaratıcısı olmak istiyorsa, o zaman onu çocuklara yönelik Lego Robotik kursuna bekliyoruz . Burada bir Lego robotunun nasıl monte edileceğini ve programlanacağını, programlamanın temellerinin neler olduğunu ve ayrıca ultrasonik sensörlerin nasıl çalıştığını öğreneceksiniz.

4. İÇTEN DIŞA (2005)

Duyguları farklı bir bakış açısıyla sunan alışılmadık ve ilginç bir film olan Upside Down , 6 yaş üstü çocuklara uygun bir gösterimdir. Film, ailesiyle birlikte başka bir şehre taşındıktan sonra kendisini bunaltan duyguların karışımını yönetmeye ve anlamaya çalışan 11 yaşındaki ergenlik öncesi Riley’ye odaklanıyor. Sevinç, üzüntü, öfke, korku ve tiksinti genç kadının zihninde ipleri elinde tutan varlıklar olarak resmedilerek kişileştirilmiştir.

Çocuk dostu bir dille sunulan bilimsel açıklamalarla dolu bu film, günlük eylemlerimize yön veren duygulara farklı bir bakış açısı sunuyor. Çocukların filmi izlerken alacağı ana mesaj, bazen kendinizi üzgün, kızgın ve tiksinmiş hissetseniz de, bunun tamamen normal olduğu, hayat denen uçsuz bucaksız atlıkarıncanın bir parçası olduğudur.

5. KIRMIZIYA DÖNMEK/KIRMIZIYA DÖNMEK (2022)

Parlak Kırmızı, sürprizlerle, dönüşlerle ve mizahla dolu orijinal bir hikaye, bizi 13 yaşında, enerjiyle dolup taşan, kendine güvenen, canlı bir kız olan Mei Lee ile tanıştırıyor. Her gencin eğiliminde olduğu çapkın hayat ile biraz baskıcı annesinin dayattığı iyi kız hayatı arasında bölünmek zorunda kalan Mei Lee, sürekli bir çatışma yaşıyor. Ancak bir sabah küçük kız, kendisinin artık basit bir kız olmadığını, dev bir kırmızı panda olduğunu keşfettiğinde her şey değişir.

Mutluluktan üzüntüye, sakinlikten öfkeye bu film, ergenliğin nasıl büyük bir cesaretle yüzleşmeniz gereken duygu, his ve deneyimlerden oluşan bir inişli çıkışlı dönem olduğunu gösteriyor. Çocuklar, izleme sırasında fantastik dev pandaya hayran kalacak, ailenin, dostluğun ve dengenin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayacaklar.

6. COCO (2017)

Coco, durum ne olursa olsun hayallerinizin ve tutkularınızın peşinden gitmenizi teşvik eden, çocuklara yönelik eğitici filmlerden biridir. Bu uyarlama, tıpkı idolü Ernesto de la Cruz gibi gerçek bir şarkıcı olmayı hayal eden, ancak tüm ailesi tarafından cesareti kırılan Miguel adında bir çocuğun hikayesini konu alıyor. Hayalini gerçeğe dönüştürmek için çaresiz kalan genç adam, onu renkli ve muhteşem Ölüler Ülkesine ışınlayacak bir dilek tutar.

Orada müzik ve iyi niyet sadece izin ve memnuniyetle karşılanmıyor, aynı zamanda mükemmellik derecesine de taşınıyor. Miguel, nesiller boyu süren aile gizemlerini keşfeder ve onu hedefine yaklaştıracak bir dizi macera ve denemeden geçmek zorunda kalır: kelimenin tüm gücüyle bir şarkıcı olmak. Derin dersler ve iç ısıtan anların iç içe geçtiği bu film, hem çocukların hem de yetişkinlerin keyifle izleyeceği bir film.

7. DUVAR-E (2008)

Çocuklara yönelik eğitici bir film olan ve duygusal açıdan güçlü bir etkiye sahip olan Wall-E, yüzyıllar sonrasına dayanan, Dünya’da hayatta kalan son kişi olan umutsuz bir robotun hikayesini anlatıyor. Dünyalılar gezegeni yok ettikten ve hayatta kalanlar bir uzay gemisine yerleştirildikten sonra eski diyarlardan geriye kalan tek şey toz, barut ve Wall-E’dir.

Ancak onarılmaz bir şekilde aşık olduğu başka bir robotu ve insanlığı kurtarabileceğini düşündüğü başka robotları keşfettiğinde hikaye başka bir yön alır. Pixar markalı bu sanat eseri, gezegeni korumaya ve tüketiciliği azaltmaya yönelik bir çağrıdan çok daha fazlasıdır; herkesin anlayabileceği dostane bir dille sunulan bir uyandırma çağrısıdır.

Gerçekten etkileyici olan bu filmden sonra teknolojiyi daha da çok seven, böyle bir robotun arkasındaki mekanizmaları daha iyi anlamak isteyen miniklere ve daha fazlasına güzel bir haberimiz var. Dijital Keşif kursu, çocukların algoritmik düşünme becerilerini geliştirmelerine, erken dönem robotikleri anlamalarına ve interneti güvenli bir şekilde kullanmalarına yardımcı olarak çocukları destekler.

8. MÜZİĞİN SESİ (1965)

Çağının ve ötesinin gerçek bir başyapıtı olan Müziğin Sesi , ailenin önemi, çocukluk, aşk ve son fakat bir o kadar da önemlisi müziğin çeşitli biçimleri gibi temalara ışık tutuyor. Bu olağanüstü gösterim, dünyayı keşfetmek için yaşadığı manastırdan ayrılan Avusturyalı genç kız Maria’yı tanıtıyor. Kaptan Von Trapp’ın 7 çocuğunun mürebbiyesi olur ve bu sırada minikler ilk kez eğlencenin ve maceranın ne demek olduğunu anlar.

Ve aşk her zaman kendi yolunu bulduğu için, Maria ve Kaptan Von Trapp, ilk etapta sorgulanan güzel bir romantik hikayeyi yaşarlar. Film, şartlar ve engeller ne olursa olsun, ailenin, uyumun ve dürüst duyguların her zaman kazanacağına dair olumlu mesajlar veriyor.

9. İNANILMAZLAR (2004)

İnanılmaz Aile , komediyi aksiyonla birleştiren, çocukların severek izlediği, ebeveynlerin de takdir ettiği bir süper kahraman filmi. Her şey bir süper kahraman ailesinin (İnanılmaz Aile) doğaüstü güçlere sahip olmayan normal vatandaşlar gibi davranmaya zorlanmasıyla başlar. İlk başta plan plana göre gidiyor gibi görünse de Bay İnanılmaz, başkalarına yardım etme ve öne çıkma dürtülerini kontrol edemez.

Dünyayı bir robot ordusuyla kontrol altına almak isteyen bir kötü adam ortaya çıkar ve tüm Incredibles ailesi onun gerçek kimliğini açıklamak zorunda kalır. Sürükleyici anların yanı sıra gülümseten ve neşelendiren repliklerle dolu bu filmi, cumartesi gecesi ailece izlenecek gösterimler listesine mutlaka eklemeye değer.

10. ASLAN KRAL (1994)

Tüm zamanların en sevilen çocuk animasyon filmlerinden biri olan Aslan Kral , zengin dersleri, renkli görüntüleri ve hoş şarkılarıyla şaşırtmaktan ve etkilemekten vazgeçmiyor. Minikler bu animasyonlu başyapıtı izledikten sonra büyümenin ne demek olduğunu, ihanetin ne olduğunu ve bununla nasıl başa çıkılacağını, aynı zamanda sevgi ve ailenin nasıl zafer kazanacağını öğrenecekler.

Elton John’un bestelediği şarkıların iç içe geçtiği özel bir müzikle bu film, babasının ölümünden sonra sert gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalan ve aniden olgunlaşan aslan yavrusu Simba’yı tanıtıyor. Duygusal anların serpiştirildiği, etkisi güçlü bu gösterim, belki de ömür boyu izlenecek filmler listesine eklenmeye değer, 5 yaş üstü çocuklara tavsiye edilen bir film.

11. NEMO’YU BULMAK/NEMO’YU BULMAK (2003)

Kayıp Balık Nemo, çocuklara yönelik bir animasyon filminden çok daha fazlasıdır. Bunun yerine bir cesaret, dostluk, özgünlük ve yüce gönüllülük hikayesidir. Palyaço balığı Nemo bir dalgıç tarafından yakalandığında, babası Marlin ve çok neşeli ve canlı bir cerrah balığı olan Dory, onu aramak için yola çıkarlar.

Aksiliklerle ve engellerle dolu bu yolculuk, sonunda başarıya ulaşır ve Nemo’yu evine getirir. Acıdan coşkuya kadar çocuklara ithaf edilen bu film, özellikle onları küçük balıkların konuştuğu ve olabildiğince gerçek duygulara sahip olduğu harika su dünyasına götüreceği için onu çok sevecek.

12. ORMAN KİTABI (2016)

Rudyard Kipling’in ünlü kısa öykü koleksiyonundan ilham alan bu uyarlama, bu kez daha modern ve canlılık dolu yeni bir havayla geliyor. Dişi bir kurdun büyüttüğü çocuk Mowgli, gerçek ebeveyniyle tanışmak için engellerle ve maceralarla dolu bir yolculuğa çıkar. Yol zorludur ve genç adam, hedefine ulaşmak için maymunların kralı dev bir pitonla ve aynı zamanda vahşi kaplan Shere Khan’la yüzleşmek zorundadır.

Azim, gerçek dostluk, cesaret ve aynı zamanda samimiyet bu büyük gün gösteriminde tanıtılan temel değerlerden sadece birkaçıdır. Daha çok 7 yaş üstü çocuklara uygun olan film, ilk dakikalardan itibaren kalbinizi kazanacak ve dikkatinizi çekecek!

13. OYUNCAK HİKAYESİ (1995)

Oyuncak Hikayesi, Pixar tarafından üretilen ve Walt Disney Studios tarafından gösterime giren, oyuncakların insanlar tarafından görülmediği andaki gizli yaşamını konu alan ilk tamamen bilgisayar animasyonu filmidir. Andy isimli bir çocuğun en sevdiği oyuncakları olan kovboy ile astronot arasında rekabete dayalı gerçek bir çatışma yaşanır. Çocuğun favorileri listesinin başında yer almak için mücadele eden ikili, sonunda büyük bir yolculuğa çıkar. O zamana kadar tek endişeleri kimin daha iyi olduğuysa, zorluklarla yüzleşmek için bir araya gelmeleri gerektiğinde işler değişir.

Arkadaşlığa ve arkadaşlığın çeşitli yönlerine odaklanan eğitici bir çocuk filmi olan Oyuncak Hikayesi , küçükler için gerçek bir ilham kaynağı, yetişkinler için ise tam teşekküllü bir sinema keyfi. Ve eğer ilk bölümü gerçekten beğendiyseniz ne mutlu ki hikayenin devamını Oyuncak Hikayesi 2, Oyuncak Hikayesi 3 ve Oyuncak Hikayesi 4’te izleyebilirsiniz.

14.CESUR (2012)

Çocuğunuz cesur ama alışılmadık kahramanların yer aldığı filmleri özlüyorsa, aradığınız şey Korkusuz’dur. Merida farklı türde bir prenses; ata binmeye ve ok atma tutkusuna sahip ama hepsinden önemlisi ailesindeki tüm stereotipleri yıkan ve kaderinde belirlenmiş prensle evlenmeyi reddeden bir asi.

Nesiller arasındaki çatışmaların, hissettiğini ve istediğini yapmaya teşvik etmenin yanı sıra çağrına kulak vermenin ötesinde bu film, sorumluluk almak ve kişisel gururu yenmek gibi son derece önemli temalara ışık tutuyor. Birbirinden değerli öykülerle bezenen bu film, her yaştan izleyiciyi büyüleyecek ve onları inatçı prensesle birlikte yaşayacakları İskoçya’nın güzel topraklarına unutulmaz bir maceraya götürecek.

15. ZOOTOPYA / ZOOTROPOLİS (2016)

Çağdaş toplumun bir metaforu olan, bolca mizahla tatlandırılan ve ana hatları dikkatle çizilmiş karakterlerle resmedilen Zootopia , 8 yaş üstü çocuklara tavsiye edilen eğitici bir film. Olay aynı isimli kasabada kişilik dolu bir tilkinin cinayet sahnelemesiyle geçiyor. Kasabanın en iyi polisi onu kovalamaya başlar, ancak uzun süredir devam eden bir komplonun kahramanları olduklarını keşfettiklerinde en iyi ortaklar haline gelirler.

Renkli ve dinamik sahnelerle dolu bu animasyon, en sabırsız çocukların bile ilgisini çekmeyi başarıyor ve bir polisiye romanının gerilimini sunuyor. Böyle bir gösterim daha derin bir alt katmandan yoksun olamayacağı için hikaye, dünyadaki yerinizi başkasının belirlemesine ve hayalleriniz için savaşmasına izin vermediğinizde neler olduğunu yakalamayı başarıyor.

16. RATATOUILLE (2007)

Bu film her yaştan sinemasever için gerçek bir zevk olacak. Hikaye, hayali ünlü bir şef olmak olan genç bir fare olan Remy’ye odaklanıyor. Aile onun bu isteğine katılmasa ve bir farenin mutfakta işi olmadığı düşüncesi normal olsa da, cesaretinin kırılmasına izin vermez. Mutfak lezzetlerinin, dostluğun ve zorlukların çok geçmeden bu öz dolu komedinin parçası haline geldiği gerçek bir maceraya atılın.

Coşkulu karakterler, hızlı ileri sarılmış sahneler ve dikkatlice düşünülmüş çizgiler, filmi son yılların çocuklar için en iyi filmlerinden biri haline getiriyor. Yönetmenliğini The Incredibles filmiyle de tanınan köklü Brad Bird yapıyor.

17. RUH (2020)

İki ödül almış ve bir Oscar adaylığı almış animasyon filmi Soul , çocuklar ve gençler için en iyi filmler listesindeki yerini sonuna kadar hak eden bir gösterim. Hayatın anlamına dair derin mesajlar veren ama 12 yaş üstü çocukların anlayabileceği bir dille resmedilen bu film, bizi ünlü bir caz şarkıcısı olma hayali kuran müzik öğretmeni Joe Gardner’la tanıştırıyor. Uzun zamandır hayalini kurduğu kariyerine ulaşma yolunda, onu ruhani, geçici bir alana sürükleyen bir kaza geçirir.

Bedenine ve rüyasına geri dönüş yolunu bulmak zorunda olan adam, bilineni ve bilinmeyeni, aynı zamanda varlığından habersiz olduğu alanları da birleştiren kapsamlı bir yolculuğa çıkar. Varoluşun en çarpık köşelerine dair derin inceliklerle dolu Soul , sizi suskun bırakacak ama aynı zamanda genel olarak hayata dair birçok soruyla da karşı karşıya bırakacak.

18. UP (2009)

Her şeyden önce “şimdi” yaşamaya, hayallerinizi gecikmeden gerçekleştirmeye ve kendi zihninizin dayattığı engelleri kesin olarak ortadan kaldırmaya bir davettir. Mizah, macera ve duyguyu mükemmel bir şekilde birleştiren bu animasyon, çok sayıda rengarenk balonla desteklenerek eviyle birlikte uçuşa geçen yetmiş yaşındaki Carl’ı sunuyor. Rahmetli eşine dünyayı gezme sözü vererek hayatının macerasına atılır. Ancak farkı yaratacak küçük bir detay var: Kalkış sırasında evinin verandasında bulunan sekiz yaşında bir erkek çocuk.

İki adaylığı ve üç Akademi Ödülü bulunan bu film, çocuklar için eğitici bir filmden çok daha fazlasıdır. Her yaştan izleyici için gerçek bir hayat dersi ama aynı zamanda hayattan sonuna kadar keyif almayı sürekli unutanlar için de bir ilham kaynağı!

19. MOANA (2016)

Ünlü animasyonlar Zootropolis ve Frozen’ın yaratıcılarından alışılmadık bir Disney hikayesi olan Moana’da , Okyanusya’da efsanevi bir adayı aramak üzere yola çıkan doğuştan denizci Vaiana yer alıyor. Yolculuğu sırasında sayısız olağandışı deneyimle, azmini sınamak için tasarlanmış zorluklarla ve aynı zamanda ailesini kurtarmasına yardımcı olacak yeni ortaklarla da karşılaşır.

Size tam teşekküllü bir müzikali düşündüren olağanüstü bir müzikle canlandırılan animasyon, kadın kahramanlara farklı bir bakış açısı sunan, odağı klasik prensesten kadın kahramana korku ve önyargı olmadan kaydıran filmler kategorisine giriyor.

20. GRINCH NOEL’İ NASIL ÇALDI

Grinch Noel’i Nasıl Çaldı da yıllar sonra bile büyük bir sevgiyle izleyeceğiniz eskimeyen çocuk filmleri kategorisine giriyor. Büyü ve çekicilik dolu bu tatili yok etmeye çalışmak şöyle dursun nefret edecek birinin çıkacağını kim düşünebilirdi? Ancak Grinch, yakınında yaşadığı küçük kasabanın huzurunu bozmaya hazır bir kötü adamdan daha fazlasıdır; sırf farklı olduğu için başkaları tarafından sevilmeyen ve reddedilen ötekileştirilmiş çocuğu simgelemektedir.

Bu eğitici film, Noel’in önemine ilişkin dersin yanı sıra, kötü insanların olmadığını, daha ziyade sevilmemiş, anlaşılmamış, kabul edilmemiş ve tüm bu duyguları nasıl ifade edeceğine dair hiçbir fikri olmayan insanların olduğunu gösteriyor. Güçlü bir duygusal etkiye sahip olan bu film, küçüklerle tartışmak için iyi bir konu olduğundan, aileyle izlemeye değer.

21.ŞREK (2001)

DreamWorks Animation stüdyolarının ürettiği en ünlü animasyon filmlerinden biri olan, ilk izlenişinden bu yana uzun süreler geçse bile aklınızda ve ruhunuzda kalan bir klasik olan Shrek’tir . Resimli bir çocuk kitabından esinlenilen film, gençlere yönelik bir animasyonun tipik unsurlarını içeriyor: bir prenses, bir kötü adam ve bir kahraman, bu sefer biraz daha yeşil ve en azından huysuz bir görünüme sahip.

Şrek, kurtlardan farelere, domuzlardan konuşan kurabiyelere kadar hikâyelerdeki çeşitli karakterlerin istilasına uğrayınca, huzuru kötü Lord Farquaad tarafından bozulan Shrek, gerçek bir maceraya atılarak huzuru yeniden sağlamanın görevi olduğunu hisseder. Ona güzel eşek Eşek ve aynı zamanda ünlü Motan Călcătat da eşlik ediyor.

Prenses göründüğü gibi olmasa da, kötü adamın bazı gergin tikleri olsa ve kahraman klasik çok güçlü prensten uzak olsa bile, hikaye kesinlikle sizi gülümsetmeyi ve size iyi bir ruh hali vermeyi başaracaktır.

22. AYAKKABISIZ ADAM (2011)

Kendisiyle ilk kez çocuklara yönelik sürpriz animasyon Shrek’te tanışmış olsak da Çizmeli Kedi’nin hikayesi bu kez özel bir film olarak devam ediyor. Antonio Banderas’tan başkası tarafından hayata geçirilen silahşör, macera, mizah, ekstrem durumlar ve son fakat bir o kadar da önemlisi aşkla dolu kendi yolculuğuna çıkıyor.

İyiyle kötü arasındaki mücadeleyi beklenmedik aşk hikayeleriyle ve aynı zamanda kahkaha dolu anlarla birleştiren macera filmlerinin hayranları için Motanul Incalțat mükemmel bir sinema kokteylidir. Küçük çocuklar onu sevmekle kalmayacak, aynı zamanda ikinci bölüm olan Çizmeli Kedi: Son Dilek’i de mutlaka izlemek isteyeceklerdir .

23.RAPUNZEL (2010)

Grimm Kardeşler’in ünlü hikayelerinden biri, eski günlerin çağdaş beyazperde versiyonuna çevrildi. Rapunzel, hiçbir çıkışı olmayan bir kulede tutulan genç bir tutsaktır, ancak büyük bir varlığa sahiptir: son derece uzun, sarı ve büyülü saçlar. Krallığın en çok aranan haydutu güzel kızın kulesinde saklanınca her şey beklenmedik bir hal alır. İkili, önlerine çıkan tehlikelerle yüzleşmek ve her şeyden önce ortaklıklarını güzel bir aşk hikayesine dönüştürmek için bir anlaşmaya varır.

Büyümeyi, korkularla yüzleşmeyi ve aynı zamanda bir yabancıya olan güveni geliştirmeyi konu alan bu yolculukta, iki kahramana dost canlısı bir bukalemun, cesur bir at ve her şeye hazır sert soygunculardan oluşan bir çete eşlik ediyor. Her yaştan çocuğa hitap eden bu film, özellikle hem komik hem de müzikal sahneler içermesi nedeniyle mutlaka onların ilgisini çekecektir.

24. MARY POPPINS GERİ DÖNÜYOR/MARY POPPINS GERİ DÖNÜYOR (2018)

Filmdeki hem çocukları hem de dünya çapındaki izleyicileri fethetmeyi başaran ünlü dadı, unutulmaz bir gösterim olan Mary Poppins Geri Dönüyor ile seyircinin dikkatine geri dönüyor . Michael ve Jane artık yetişkinlerdir, ancak bu esrarengiz dadıyı bu kez Michael’ın üç çocuğuna bakmak için Banks ailesine dönmekten alıkoymaz.

Bazı şeylerin asla ortadan kalkmadığını söylüyorlar ve aynı prensip Mary’nin fantastik güçleri için de geçerli. Bu, üç küçük çocuğu daha önce hiç görülmemiş, her şeyin yüzdüğü, çizimlerin gerçeğe dönüştüğü ve sihrin olabildiğince gerçek olduğu diyarlara götürür. 7 yaş ve üzeri çocuklara uygun olan bu eğitici ve gerçeküstü film, en seçici izleyicileri bile etkileyecek.

25. ÇOK ÇOK BEN (2010)

Ben Küçük Bir Kötü Adamım, adından da anlaşılacağı gibi, bir yetimhaneden üç küçük kızı evlat edinen Gru adında bir kötü adamın hikayesini anlatıyor. Kötü, gezegeni fetheden kişiliği ile kızların artan sevgisi arasında kalan adam, yavaş yavaş pozitif kahraman olma fikrini benimsemeye başlar.

Sevimli minyonlar, orijinal şarkılar ve etkileyici müzikler, bu filmi 8 yaş üzeri çocuklara uygun, lezzetli bir animasyondan çok daha fazlası haline getiriyor. Komik ama son derece zekice dizeler ve en kötü kötü adamın bile saf sevgiyle nasıl bir bütün haline getirilebileceğinin derinden yankılanan hikayesi, sizi gözyaşlarına boğacak.

Filmler ruhun gerçek gıdasıdır, özellikle çocuklar için animasyonlar ve çizgi filmler. Küçükler yalnızca günlük gelişimlerinde onlara yardımcı olacak bir dizi ders ve eğitici ipucu çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda ifadelerini ve kelime dağarcığını geliştirecek yeni kelimeleri, ifadeleri veya şarkıları özümseyebilir.

Ve eğer küçük çocuğunuz video ve kısa film yönetme veya yaratma konusunda tutkuluysa, daha da iyisi. Çocuklara yönelik halihazırda oluşturulmuş programlama kurslarına ek olarak , Logiscool ayrıca küçük çocuğunuzun video oluşturma ve düzenlemenin temel öğelerini, post prodüksiyon sürecini, düzenleme tekniklerini ve düzenleme tekniklerini derinleştirebileceği bir Video Prodüksiyon kursu da sunuyor. tarzları ve farklı film türlerini anlama.

Onu Oscar’a layık bir filmin yönetmeni olmaya ve birlikte izlemeye teşvik edin ve bugün şehrinizdeki Logiscool okuluyla iletişime geçin.

Bu yazımızda çocuklar için en iyi filmlerden bahsettik. Yukarıdaki liste çocuklarınıza uyacak şekilde özenle seçilmiştir.